Dersaneler Kayıt Yaptırmak İçin Acele Etmeyin


MEB, Anayasa Mahkemesinin dersane kararının ardından ne yapılacağı konusunda kesin karar yok.  Ancak bu netleşme süresinde dersanelerin sistem dışı kaldığından dolayı Bakanlık vatandaşları dershanelere kayıt için acele etmemeleri konusunda uyarıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Anayasa Mahkemesi'nin dershane kararından sonra nasıl bir yol izleyeceği netleşmeye başladı. Bu karara göre Bakanlık bir karar açıklayana kadar dersane dönüşüm başvurusu devam edecek.
Bu dersane kararı açıklandıktan dershanelere belirli bir süre verilecek ve nasıl bir yol izleyeceğinin bildirmeleri istenecek. Dershaneler bu verilecek süre içinde eğer dönüşüme karar verirse Bakanlığa bildirecek. Bu bildirimi bildirmeyen dershaneler sistem dışına çıkarılacak. 
Kayıt için acele etmeyin
Bu gerekçeli kararın uygulamasının netleşinceye kadar Bakanlık, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması öğrencilerini dershanelere kayıt için acele etmemelerini tavsiye ediyor.
MEB İSTEMEZSE DERSHANE AÇILAMAZ
Anayasa Mahkemesinin  bu kararından eski uygulanan yasanın geri gelmeyeceğini için MEB kanun bazında yeni bir düzenleme yapmadıkça eski dershaneler kurulamaz.
DÖNÜŞEN DERSHANELER GERİ GELEMEZ
Anayasa Mahkemesinin bu kararı temel liseye dönüşen dersaneleri geri getirmez. Yani dönüşen dönüşen dersaneler eskiye dönemez. Temel liseye dönüşen dershaneler ise geriye dönük tazminat alamaz.

Yorumlar