KYK Başbakanlık Burs ve Kredi Başvurusu Ne Zaman Başlıyor ?


KYK 2015 -2016 Burs ve kredi başvuruları ne zaman başlıyor? 

Bu yıl yada üniversite kyk burnuna başvurmak isteyen öğrencilerin başvuru tarihini kaçırmaması gerekiyor. Başvuru tarihini kaçıran için ek başvuru süresi verilmeyecek veya süre uzatılmayacaktır .2015 -2016 yılı kyk burs/kredi başvurusu için sitemizi düzenli olarak takip ediniz.


İlk Defa Kyk Yurt ve Kredi Başvurusu Yapacaklar 


2015-2016 eğitim öğretim yılında ÖSYM Lisans Yerleştirme Sınavı’na girerek yurt dışında ve yurt içinde ilk defa bir yükseköğretim kurumuna girmeye hak kazanmış olan hazırlık ve üniversite 1. sınıf öğrencilerden devlet yurtlarında barınmak isteyenler, Temmuz - Ağustos aylarında kurumun resmi (http://kyk.gsb.gov.tr/) internet adresinden başvurularını  yapabilecek.


Üniversite Sınavı Haricinde Öğrenciler İçin Yurt Başvuruları 


Doktora, özel yetenek, yüksek lisans, ön kayıt , dikey ve yatay geçiş sınavıyla üniversite programlarına girecek öğrencilerin için yurt başvuruları Eylül ayında Kredi Yurtlar Kurumu'nun belirlediği tarihlerde kyk resmi web adresinden (http://kyk.gsb.gov.tr/)  alınacak.


Üniversite Okuyan Öğrenciler İçin Yurt Başvuruları 


Herhangi bir yükseköğretim programına kaydı bulunan ara sınıf öğrencileri,  kyk yurt başvuruları için (lisans, ön lisans ve yüksek lisans) Ağustos ayına kadar kyk resmi web adresinden (http://kyk.gsb.gov.tr/)  internet üzerinden başvuru yapılabilecek. Artık kyk yurt öğrencileri ise yurt başvurularını Eylül ayında yurt müdürlüklerinden yapabilecek.


Ek Kontenjan ile Yerleşecek Adaylar İçin Yurt Başvuruları 


Üniversitelere ek kontenjanla yerleşecek üniversite adlarının başvuruları ise ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan hemen sonra internet yoluyla kabul edilecek.

Yorumlar