Mühendislere Staj Zorunluluğu Geliyor


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık bir sonraki dönemde mühendislik bölümünde okuyan öğrencilere sanayilerde staj zorunluluğunun  geleceğini açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite ve sanayi işbirliğiyle Türkiye'deki mühendislik fakültelerinin kalitesini artırmayı amaçlıyor. Mühendisler için önemli olan bu kararı şu sözlerle dile getirdi, "Önümüzdeki akademik takvim döneminden itibaren mühendis yetiştiren öğretim elemanlarına sanayi ile işbirliği yapma zorunluluğu, bir sonraki dönemde ise mühendislik öğrencilerine sanayide staj zorunluluğu gelecek" dedi.

Bu kararla birlikte  Türkiye'deki mühendislik fakültelerinde en az bir dönem sanayi stajının zorunlu hale getirilmesinin mühendis eğitimindeki kaliteyi ve  pratikte uygulamayı önemli oranda artıracağını ifade etti.

Staj bir dönem olacak

Bakan Fikri Işık, söz konusu bu staj uygulamasını en kısa zamanda hayata geçirmek istediklerini belirterek, "Önümüzdeki akademik takvim yılından itibaren mühendis yetiştiren öğretim elemanlarına sanayi ile işbirliği yapma, bir sonraki dönemde ise mühendislik öğrencilerine sanayide staj zorunluluğu gelecek" dedi.

Bununla ilgili YÖK ile yoğun bir işbirliği yürüttüklerini anlatan Işık, bu uygulamanın hayata geçebilmesi için yasal bazı düzenlemelerin de yapılması gerektiğini söyledi. Bakan Işık, bu uygulamada stajyerlerin ücretleri ,stajın nasıl yapılacağı, stajyerlere yapılacak sigorta gibi önemli soruların yasal düzenlemeler yapılmasıyla netleşeceğini söyledi.

Fikri Işık, stajın süresinin şuanda bir dönem olarak düşünüldüğünü bildirdi.

Yorumlar