TEOG Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?



2015 TEOG Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak ?


TEOG verilen tercih süresi dolmasıyla veliler ve lise adayları sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyor. TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu oldukça merak ediliyor ancak TEOG tercih işlemini Ramazan Bayramı nedeniyle ertelenmesi dolayı haliyle tercih sonuçları da ertelenecek. TEOG tercih işlemi 16 Temmuz saat 13:00' da sona erdi.

TEOG tercih sonuçları ise , 14 Ağustos Cuma günü ilan edilecek.  (e-okul.meb.gov.tr)

TEOG Nakil Başvuruları Ne Zaman Yapılacak 


Nakil tercih başvuruları ise 3 dönem şeklinde yapılacak. MEB'in açıkladığı klavuzu göre, ilk nakil tercih başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve nakil sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. 2 dönem nakil tercih başvuruları ise 24-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak ve 2 nakil tercih sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 3. dönem başvuruları ise 31 Ağustos -4 Eylül tarihleri arasında yapılacak ve 7 Eylülde açıklanacak.

2015 TEOG tercih sonuçları


Yerleştirme Puanı (YEP) ile öğrenci alan liselerin yerleştirme sonuçları; 14 ve 24 Ağustos 2015 tarihinde yapılacak ve öğrencilere ayrıca sınava dair bir sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Tercih sonuçlarına http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr ulaşılabileceğiniz . Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla tercihini sorgulayabilecektir.

Yorumlar