Üniversite ve Lise Tercih Süresi Ne Zaman Sona Erecek ?


 6 Temmuz'da başlayan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercih süresi ile ve yine aynı tarihte başlayan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihlerin başvuru süresi yarın sona erecek.


TEOG Tercih Süreci


6 Temmuz itibariyle başlayan tercih süresinde öğrenciler, 25 okul tercihi edebilecek ve yaptıkları tercihleri herhangi bir ortaokul müdürlüğünde onaylatmak zorunda. Tercih eden lise adayları, tercihinden memnun olmadığı taktirde tercih değişikliği içinde başvuruları yine aynı okulda  yapılacak.

TEOG tercih işlemi, okul müdürlükleri tarafından onaylandıktan sonra tercih işlemi tamamlanmış olacak. Öğrenciler tercih sonuçlarını ise 14 Ağustos 2015'te e-Okul resmi web sitesinden T.C. kimlik numaraları ve okul numaralarını girerek hangi lisenin çıktığını görebilecek. Liselerde boş kalan kontenjanlar ise 14 Ağustos'ta açıklanacak ve nakil işlemleri de 3 kısımda gerçekleşecek bunlar 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Üniversite Tercih Süreci 


6 Temmuz’da başlayan LYS tercih işlemleri 16 temmuz Perşembe sona erecek. Lisans Yerleştirme Sonuçlarının sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte bir üniversitelere yerleşmek isteyen adaylar için ÖSYM resmi web sitesinden (http://www.osym.gov.tr) üniversite adayları için tercih kılavuzu yayımladı.

Bir yükseköğretim programına yerleşmek isteyen üniversite adayları, ÖSYM kılavuzunda yer alan kurallar doğrultusunda tercihlerini ÖSYM’nin resmi internet adresinden (https://ais.osym.gov.tr)  T.C. kimlik numaraları ve ösym şifrelerini kullanarak internet üzerinden yapabilecekler. ÖSYM başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM’ye elden verilen yada posta yoluyla gönderilen  tercih listeleri geçerli olmayacak.

Sadece internet üzerinden yapılacak tercihler işleme alınacak. Üniversite adaylarının T.C kimlik numara ve ÖSYM aday işlemleri şifresini gizli tutup kimseyle paylaşmamaları gerekiyor. Paylaşması durumda ortaya çıkan mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu tutulacak.

Adaylar, ÖSYM’nin internet adresindeki (https://ais.osym.gov.tr ) kılavuzda yer alan kurallar doğrultusunda tercih işlemlerini yapabileceklerdir.  Adaylar, tercih süresinde aynı internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Tercih süresi bittikten sonra tercihlerde herhangi bir değişiklik veya düzeltme yapılamayacak.



Üniversite tercih başvuru işlemleri yarın sona erecek. Üniversite  tercihleri yapılırken, ÖSYM'nin rehberlik sitesinden de ( http://rehberlik.osym.gov.tr ) yararlanılabilecek.

Yorumlar