Üniversitersitede Barınma Yeri Bulamayanlara İyi Haber


Devlete ait sosyal tesislerdeki barınma için ayrılan boş kapasiteler öncelikle üniversiteye gidip kalacak yer bulamayan öğrencilere tahsis edilecek.


Kamuya ait kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerdeki boş kapasiteler öncelikle yükseköğrenim öğrencilerine tahsis edilecek.

Maliye Bakanlığından çıkarılan kamuya ait sosyal tesislerine ilişkin degisiklik yapılmasına dair yeni tebliğ resmi gazetede yayınlandı.

Hemen uygulamaya sokulan yeni tebliğe göre kamuya ait sosyal tesislerdeki boş kapasiteler de üniversiteye giren barınma yeri bulamayan öğrencilere öncelik tanınacak. Bu tebliğ doğrultusunda sosyal tesislerdeki boş kapasiteler YURTKUR 'a bildirilecek ve b boş kontenjanlara göre öğrenci yerleştirilecek.

Yurtkur aracılığıyla sosyal tesislere boş barınma yerlerine yerleştirilen üniversite öğrencilerinden alınacak ücret ise standart yurt ücreti olacak. Ayrıca bu öğrenciler sosyal tesisin yemek hizmetlerinden faydalanabilecek, bu beslenme yardımı YURTKUR tarafından sosyal tesislerinin hesabina yatırılacak.

Yorumlar