Bu Seneki KYK Yurt Ücretleri Açıklandı

2015 KYK Yurt Ücretleri

2015 KYK Yurt Ücretleri 
Kredi ve Yurtlar Kurumu 2015 yılı yurt ücretlerini açıkladı. KYK’nın internet sitesinden yapılan duyuruda yurt ücretlerinin 130-228 TL arasında değiştiği açıklandı. Özellikle faaliyete yeni giren, tadilat yapılan, odada kalan kişi sayısının düşürüldüğü yurtlar 170-228 TL arasında değişiyor. Bu yurtlara yarı özel yurt da denmektedir. Peki 2015 yılı için yurt ücretlerine zam geldi mi? İllerdeki yurtlar listelerine göz attığımız zaman birçok yurda zam gelmediği görüyoruz. Daha önce de en düşük yurt ücreti 130 TL iken en yüksek yurt ücreti 228 TL idi.
Yurt ücretinden başka ücret ödeyecek miyim?
Öğrenciler yurt ücreti dışında herhangi bir ücret ödemeyecektir. Elektrik, su, ısınma ücretsizdir. Ayrıca devlet yurtta kalan öğrencilere günlük yemek yardımı da yapmaktadır. Yemek yardımı sınırını aşan öğrenciler sınırdan sonraki ücreti ödeyecektir.
2015 KYK yurt ücretleri bu linkte tıklayarak tüm yurtların ücretlerine ulaşabilirsiniz.
DEPOZİTO ÖDEYECEK MİYİM?
Yurda yeni kayıt yaptıran öğrencilerden 195-345 TL arasında depozito ücreti alınmaktadır. Bu ücret öğrenci yurttan ayrılırken kendisine iade edilmektedir. Depozito ücreti vermeyen öğrenciler yurda kayıt yaptıramazlar.

Yorumlar