KYK İlk Yedek Yerleştirme ve Kayıt Tarihi

KYK İlk Yedek Yerleştirme ve Kayıt Tarihi

Kyk asil yerleşenlerin kayıtlarının bitmesiyle yurtlarda yedek sırasında olan adayla yedek listelerinin ve kayıtlarının ne zaman yapılacağını bekliyor detaylar haberimizde.

KYK asil  kayıtların bitmesiyle öğrenciler yedek kayıtların ne zaman ve nasıl yapılacağını bekliyor. 
11 Eylül 2015 tarihinde sona erecek kayıt işlemlerinden sonra KYK 1. Yedek kayıtları 14 Eylül Pazartesi günü başlayacak. YURTKUR'a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, yarına kadar "www.turkiye.gov.tr" internet sitesi üzerinden elektronik ortamda kayıtlarını yapabilecek. E-kayıt sistemi, 2015-2016 dönemi için YURTKUR'a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsıyor. E-devletüzerinden kayıt yapabilmek için öğrencilerin e-devlet şifresi temin etmesi gerekiyor. Belge göstermek zorunda olan YURTKUR öncelikli öğrenciler e-kayıt sistemine dâhil olmayacak. KYK Yurt Kayıtlarını henüz yapmayan öğrencilerin mağduriyet yaşamamaları için yarın saat 23.59'a kadar kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.  YURTKUR’un belirttiği süre içerisinde kayıt yapmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecekler. Bu öğrencilerin yerlerine yedek sırada bekleyen öğrenciler yerleştirilecek. Bu kapsamda, ilk yedek yerleştirme 14 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

2015 KYK YURT YEDEKLERİ NE ZAMAN YERLEŞİR

Kredi yurtlar kurumu tarafından açıklanan KYK yurt başvuru sonuçları kısa bir süre önce açıklanmıştı. KYK yurt başvuru sonuçlarında yedek listede bulunan öğrenciler ya da yedek çıkanlar ne yapmaları gerekiyor. Yedek listede yer alan öğrenciler Kredi yurtlar kurumunun asil listede yer alan öğrencilerin belirtilen süre içerisinde kayıtlarını yaptırmalarını beklemeleri gerekiyor. Kayıtların bitmesi sonrasında kayıt yaptırmayan kişilerin yerine yedek listede yer alan öğrencilerin kabul edilmeye başlaması sonrasında yurt kaydı yaptırma hakkı kazanıyorlar. Yedek listede bulunan adayları, yurdun kontenjanına ve bir önceki sene hangi yedek sıradaki kişilere kadar alım yapıldığını öğrenerek yurt kaydı yaptırıp yaptıramayacaklarını öğrenebilirler. KYK YURTKUR'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklama ile 2015 KYK 1. Yedek Yerleştirme Kayıtları 14 Eylül Pazartesi günü açıklanacak.

Etiket: kyk yurt kayıları ne zaman bitiyor, kyk yurt kayıtları nasıl yapılacak, 1. yedek yurt kayıtları ne zaman başlıyor, yedek yurt kaydı için gerekli belgeler neler, yedek yurt kayıtları nasıl yapılacak

Yorumlar